Английски език – път към успеха

Какво е днес изучаването на чужд език? Какви възможности открива за нас познанията на няколко чужди езика? Как може да бъдем една крачка пред конкуренцията на пазара за работна ръка и как най-лесно да усвоим чуждия език. Това са само част от нещата, които много често хората си задават. И на база тях, решихме да направим кратка презентация.

Най-вероятно, повечето от вас са го осъзнали, днес познанията по английски език са много важни, както в работата, така и в ежедневието.

Английският език е път към успеха, защото дори да решите да останете в родината и да работите в България, без владеене, дори в минимална степен на най-говореният чужд език по света –няма бъдеще. Той е на всякъде около нас. В службата за почти всяко ново кандидатства за нова работа, преквалификация или повишение, познанията по английски език имат значение.

За постоянно заминаващите на работа в Чужбина, задължително условие си остава владеенето на чужд език и то в степен говоримо. И как да е иначе. Кой ще ви намери работа, кой ще комуникира с работодателя, който е португалец, англичанин или „бог знае“, каква националност. Нали английският език е в основата на всичко.

Дори в работата и забавленията в Интернет, ще са нужни елементарни познания на английски език, а ако става дума за комуникация с чужденци, то няма място за съмнения.

Нека не забравяме и факта, че дори да предстои една екскурзия или почивка в чужда държава, било то и някоя от съседките ни, пак ще са нужни познания по английски език. Как иначе ще поръчате вечерята в хотела, ще откриете забележителността, която искате да посетите или ще поискате да закупите сувенири и картички за спомен.

Като цяло нуждата от изучаването на чужди езици и главно английски език не е просто прищявка или лукс. Тя е необходимост, от която всеки човек днес е зависим. Изучаването на английски език зависи само от вас, но не пропускайте факта, че това може да е Вашият път към успеха.